У тринадцятого члена ЦВК закінчився строк повноважень

П'ятниця, 3 лютого 2017, 11:05

В Олександра Осадчука 3 лютого завершився термін повноважень члена Центральної виборчої комісії.

Відтак, уже в 13-ти з 15 членів ЦВК сплив термін повноважень, який становить 7 років, зазначає Комітет виборців України у Facebook.

Осадчука призначили до складу ЦВК 2 лютого 2010 року. До цього він перебував на посаді завідувача секретаріату парламентської фракції "Блок Литвина".

Комітет виборців знову закликає керівників парламентських фракцій і президента розблокувати процес призначення нових членів ЦВК.

На думку голови КВУ Олексія Кошеля, у Верховній Раді немає 226 голосів на підтримку тих кандидатур, яких подав Петро Порошенко. Тим більше, що, відповідно до закону про регламент, голосувати за кожну кандидатуру потрібно окремо.

"Фракції парламенту мають звернутися до президента із пропозицією відкликати відповідну постанову і запропонувати йому оновлений список кандидатур до складу ЦВК. Тим більше, що оновлювати перелік кандидатів й так доведеться з огляду на збільшення кількості членів ЦВК, у яких закінчився строк повноважень", – зазначив голова КВУ.

"Компроміс може бути знайдено за трьох умов. По-перше, важливо щоб фракції, визначаючи кандидатів, зробили вибір на користь фахівців, а не партійних активістів без відповідного досвіду. По-друге – серед їхніх пропозицій не має бути одіозних і завідомо непрохідних прізвищ. По-третє, нові кандидати мають представляти інтереси всіх парламентських фракцій", – додав він.

У червні 2016 року президент Петро Порошенко запропонував Верховній Раді звільнити 12 з 15 членів комісії ЦВК і призначити 11 нових членів.

У листопаді голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляв, що Порошенко готовий змінити запропонованих кандидатів до нового складу ЦВК в разі необхідності.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування