Меркель пообіцяла Порошенку не домовлятися за спиною Києва – ЗМІ

Субота, 4 лютого 2017, 17:31

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель запевнила президента Петра Порошенка в тому, що не допустить жодних геополітичних угод щодо України, які ігнорують позицію Києва.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє в своїй статті для DT.UA Сергій Рахманін.

"Під час недавнього візиту Петра Порошенка до Берліна Ангела Меркель (за даними наших джерел) запевнила очільника української держави, що не допустить жодних зовнішньополітичних угод за спиною України. Ймовірність її переобрання на роль федерального канцлера, як і раніше, висока, і наявність такого союзника для України — важлива обставина", - підкреслив він.

За словами автора, найближчим часом саме Німеччина може залишитися єдиним "великим" союзником України.

Автор також повідомляє, що українська сторона відрядить на переговори з новою адміністрацією США екс-главу Адміністрації президента України Бориса Ложкіна.

"За нашими даними, налагодити мости з Білим домом у Штати відряджають Бориса Ложкіна. Слід гадати, з пакетом ініціатив (у тому числі комерційних)", - йдеться в статті.

"Трамп — комерсант, і можна спробувати зацікавити його як комерсанта. Сумно, якщо українська влада спробує зацікавити особисто Трампа (що, на жаль, цілком можливо). Необхідно, аби Трамп зрозумів, чим для США цікава, корисна й вигідна держава Україна. Альтруїстом він точно не буде", - констатує журналіст.

Як повідомлялося, Порошенко відвідав Німеччину з офіційним візитом 30 січня. Він перервав візит у зв'язку з загрозою гуманітарної катастрофи в Авдіївці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування