Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кремль знову робить вигляд, що не має відношення до конфлікту на Донбасі

Понеділок, 6 лютого 2017, 10:56

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав ситуацію на Донбасі "виключно внутрішньо конфліктом" і заявив, що "між Україною і Росією немає конфлікту".

Про це представник Кремля сказав у понеділок, коментуючи повідомлення Білого дому за підсумками телефонної розмови президентів США і України - Дональда Трампа і Петра Порошенка, передає ТАСС.

"Між Україною і Росією немає конфлікту. Донбас – це виключно внутрішньоукраїнський конфлікт", – заявив Пєсков.

Прес-служба Білого дому, зокрема, повідомляла, що Трамп в ході телефонних переговорів з Порошенком обговорив ряд питань, в тому числі " конфлікт України з Росією, який триває протягом довгого часу".

Також Пєсков заявив, що "в Кремлі вітали б, якби зустріч президента США Дональда Трампа і президента України Петра Порошенка, незалежно від того, коли вона відбудеться, сприяла врегулюванню ситуації на Донбасі".

"Якщо подібна зустріч в будь-якому випадку якимось чином посприяє врегулюванню внутрішньоукраїнського конфлікту, то ми будемо тільки раді", – цитує прес-секретаря президента РФ російський "Інтерфакс".

Так він відповів на запитання, як у Кремлі поставляться, якщо Трамп зустрінеться з Порошенком раніше, ніж з Путіним.

У Кремлі також чекають вибачень від телекомпанії Fox news, кореспондент якої в своєму інтерв'ю з президентом США Дональдом Трампом назвав президента РФ Володимира Путіна вбивцею.

"Ми вважаємо подібні слова кореспондента Fox news неприпустимими, образливими. І ми хотіли б отримати вибачення на адресу президента Росії від такої поважної телекомпанії", – сказав Пєсков.

Коментувати відповідь Трампа на цю репліку кореспондента під час інтерв'ю Пєсков не став, зазначає видання.

Як повідомлялося, після двох тижнів на посаді президента США, незважаючи на вимогу всередині його власної партії дистанціюватися від режиму Путіна, Трамп наразив себе на нову хвилю критики, заявивши про повагу до Путіна.

"Я поважаю його. Ну, я поважаю багато людей, але це не означає, що ми порозуміємося з ними", – сказав Трамп в інтерв'ю Fox News.

При цьому Трампу нагадали про зв'язок Путіна з політичними вбивствами журналістів і опозиціонерів, на що він відповів:

"У нас є багато вбивць. Що, ви думаєте, наша країна така безневинна? Подивіться, що ми зробили теж. Ми зробили багато помилок".

Як відомо, в ніч з 4 на 5 лютого відбулася телефонна розмова президентів США і України Дональда Трампа та Петра Порошенка.

Зазначалося, що в ході бесіди сторони висловили стурбованість через ескалацію бойових дій на Донбасі, зокрема в Авдіївці. Також Трамп і Порошенко обговорили подальшу співпрацю між країнами.

Як відомо, станом на січень 2017 року на Донбасі перебували 5 тисяч кадрових російських військовослужбовців і 35 тисяч бойовиків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування