Аваков каже, що ніхто не стежив за журналістами УП

Середа, 8 лютого 2017, 16:22

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що українські спецслужби та Нацполіція не стежили за працівниками "Української правди".

Про це він сказав на прес-конференції у середу, 8 лютого.

"Ми перевіряли два факти: чи мало місце стеження Нацполіцією за Притулою (олена Притула - власник "Української правди"), Шереметом та журналістами УП, і чи мали інші спецслужби України такі матеріали", - сказав Аваков.

Аваков запевняє, що стеження не було.

"Ми отримали від СБУ відповідь, що у них такого стеження не було. Такого стеження не було і в Нацполіції", - додав міністр.

На запитання УП, чи у слідства є інформація стосовно прослуховування телефону Павла Шеремета та інших журналістів "Української правди", керівник кримінального блоку МВС Олександр Вакуленко відповів, що таких фактів немає.

Як відомо, у жовтні 2016 року журналісти "УП" опублікували статтю Вуха влади. Як стежать за роботою журналістів УП. В ній журналісти вимагали від президента і силовиків пояснити, для чого здійснювалося прослуховування працівників видання протягом року.  

Раніше у розпорядження редакції потрапили звіти слідчих щодо розмов співробітників видання починаючи з жовтня 2015 року.  

Роман Кравець, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування