Геращенко сподівається на зрушення у питанні обміну заручниками

Середа, 1 березня 2017, 16:48

Представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко сподівається, що скоро представники ООН засвідчать заяви людей зі списків ОРДЛО, які не хочуть повертатися на окуповану територію.

Про це вона повідомляє 1 березня у Facebook за результатами засідання в Мінську гуманітарної підгрупи.

"Найважливіше з роботи гуманітарної групи (де також працює В. Медведчук і представники СБУ) сьогодні: сподіваюся, цього тижня представники місії ООН з прав людини розпочнуть фіксувати заяви тих, хто є в списках ОРДЛО, але хоче залишитися на контрольованій українською владою території", – пише Геращенко.

"Ми більше місяця вели важкі перемови про це і в Мінську, і з гуманітарними організаціями. Сподіваюся, зараз розпочнеться фактична робота, і від того, наскільки швидко пройде цей етап, залежить питання звільнення заручників і дата", – наголошує вона.

За словами Геращенко, в списку тих, кого запитує ОРДЛО, майже дві сотні людей, які не бажають переміщення і хочуть залишитися на підконтрольній українській владі території.

"Задля звільнення наших хлопців ОРДЛО вимагає, щоб міжнародні гуманітарні місії засвідчили ці відмови і при цьому категорично проти залучення Міжнародного Червоного Хреста до питання звільнення заручників( хоч саме ця організація має найбільший досвід і є визнаною моніторинговою місією", – зазначила Геращенко.

Вона наголошує, що Україна виступає за максимальне прискорення всіх процесів, тоді можна буде вийти на дату звільнення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування