Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вища рада правосуддя вперше вирішить питання недотокранності судді

П'ятниця, 10 березня 2017, 17:50

Вища Рада правосуддя у неділю розглядатиме подання першого заступника Генпрокурора України Дмитра Сторожука про надання згоди на утримання судді під вартою.

Про це "Українській правді" повідомив сам Сторожук.

"Вперше Вища рада правосуддя вирішуватиме питання щодо недоторканності судді. На сьогодні процедура надання згоди на утримання під вартою суддів була змінена Конституцією. Раніше ми зверталися до Верховної Ради, а тепер – це компетенція Вищої Ради правосуддя", - сказав він.

"Тому в рамках нашого кримінального провадження у нас є достатньо підстав вважати, що для відповідного судді потрібно обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Тому ми звернулися до Вищої ради правосуддя за згодою. Якщо ВРП погодиться – ми підемо до суду, де буде обрано запобіжний захід", - сказав він.

На питання "Української правди" про якого саме суддю йдеться, він сказав:

"Те, що стосується персональних даних конкретного судді, я не хотів би називати. Прізвище стане відомо під час засідання ВРП. А наперед я нікого не хочу звинувачувати", - зазначив він.

У неділю Вища рада правосуддя також розглядатиме клопотання іншого заступника Генпрокурора – Юрія Столярчука. Воно стосуватиметься продовження строку тимчасового відсторонення Судді Вищого господарського суду України Артура Ємельянова від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Як повідомлялося, 2 березня Вищий адміністративний суд задовольнив позов Ємельянова про скасування рішення Вищої ради юстиції від 12 січня, яким його було відсторонено від виконання обов’язків.

Суддя Ємельянов підозрюється ГПУ в тиску на суддів низки господарських судів, які він раніше очолював. Раніше Ємельянову оголошувалась підозра в незаконному збагаченні. Припускали, що йому належать 13 мільйонів франків у банку Ліхтенштейну.

Попри кримінальне провадження Ємельянов вважає, що має реальні шанси перемогти у конкурсі на посаду судді Верховного Суду.

Як з’ясувала програма "Наші гроші. Досудилися", в тексті підозри стверджується, що Ємельянов вимагав від підлеглих суддів  прийняття потрібних рішень у низці господарських справ.

Оксана Коваленко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...