Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Вища рада правосуддя продовжила відсторонення судді Ємельянова

Неділя, 12 березня 2017, 14:39
Вища рада правосуддя продовжила відсторонення судді Ємельянова

Вища рада правосуддя задовольнила клопотання заступника Генпрокурора Юрія Столярчука щодо продовження строку тимчасового відсторонення Судді Вищого господарського суду України Артура Ємельянова від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Згідно з рішенням ВРП, прийнятим у неділю, Ємельянова відсторонено до 17 квітня 2017 року.

Як повідомлялося, 2 березня Вищий адміністративний суд задовольнив позов Ємельянова про скасування рішення Вищої ради юстиції від 12 січня, яким його було відсторонено від виконання обов’язків.

Суддя Ємельянов підозрюється ГПУ в тиску на суддів низки господарських судів, які він раніше очолював. Раніше Ємельянову оголошувалась підозра в незаконному збагаченні. Припускали, що йому належать 13 мільйонів франків у банку Ліхтенштейну.

Попри кримінальне провадження Ємельянов вважає, що має реальні шанси перемогти у конкурсі на посаду судді Верховного Суду.

Як з’ясувала програма "Наші гроші. Досудилися", в тексті підозри стверджується, що Ємельянов вимагав від підлеглих суддів  прийняття потрібних рішень у низці господарських справ.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування