Погодили режим тиші для відновлення електрики в Авдіївці

Понеділок, 13 березня 2017, 08:21
Погодили режим тиші для відновлення електрики в Авдіївці

Авдіївка після обстрілів бойовиками досі лишається без електрики, СЦКК отримав гарантіє про режим тиші.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС та голова Донецької області Павло Жебрівський у своєму Facebook.

"Отримано режим тиші для відновлення ЛЕП біля Авдіївки. З нашого боку бригада електромонтажників у супроводі вибухотехніків ДСНС та представників СЦКК і місії ОБСЄ готова в будь-яку хвилю вийти в район пориву на відновлення ЛЕП. З боку ОРДО має вийти група в такому ж складі", - повідомив Жебрівський.

Станом на 10:00 ремонтні бригади Донецькобленерго приступили до проведення ремонтних робіт по обидва боки лінії зіткнення, повідомило згодом Міністерство з питань окупваоних територій та внутрішньо переміщених осіб.

Із боку Авдіївки почали роботи сапери. Після того, як буде завершене розмінування, почнуть працювати спеціалісти обленерго.

З боку Ясинуватої ремонтні бригади вже приступили до виконання робіт з відновлення енергопостачання.

На місцях роботи фахівців присутні представники ОБСЄ.

За інформацією КП "Вода Донбасу", насосні агрегати не мають значних ушкоджень і працюють в штатному режимі, не зважаючина те, що вночі вчергове були обстріляні об’єкти водопостачання.

За даними ДСНС, станом на 7 ранку 13 березня централізоване електропостачання в Авдіївці було відсутнє.

"Теплопостачання міста здійснюється централізовано за рахунок теплоенергоцентралі Авдіївського коксохімічного заводу. Створено запас води в міському резервуарі об’ємом 4 тис. м3. Об’єкти соціально-побутової сфери, що не мають власних систем резервного електроживлення, забезпечуються електроенергією від 6 генераторів ДСНС", - сказано у повідомленні.

До аварійно відновлювальних робіт від ДСНС залучено 22 чол. та 7 од. техніки.

Як відомо, пошкодження високовольтної лінії 110 кВ сталося 11 березня в результаті бойових дій, Авдіївка (близько 22 тис. мешканців), Авдіївський коксохім та Донецька фільтрувальна станція лишились без електрики.

12 березня співробітниками Донбаської паливно-енергетичної компанії проведено обстеження високовольтної лінії електропередач та виявлено 4 пориви.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування