Федеральний суддя США заблокував другий міграційний указ Трампа

Четвер, 16 березня 2017, 01:10

Федерельний суддя штату Гаваї заблокував другий міграційний указ президента США Дональда Трампа за кілька годин до набрання ним чинності.

Про це пише AFP.

Окружний суддя Деррік Уотсон дійшов висновку, що заборона в’їзду мігрантів у США, ймовірно, завдасть"непоправної шкоди", якщо набере чинності.

Це рішення означає загальнонаціональне заморожування виконання указу, що забороняє в’їзд  у США громадянам 6 переважно мусульманських країн.

Як повідомлялось, очікується, що ще кілька штатів США, а саме Вашингтон, Орегон, Міннесота і Меріленд, разом подадуть позов на новий міграційний указ Дональда Трампа. Штат Гаваї подав окремий позов проти нової заборони раніше.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп в понеділок 6 березня підписав новий указ про тимчасову заборону на в’їзд до країни громадян низки мусульманських країн.

Як відомо, указ про припинення прийому біженців і видачі віз громадянам семи держав, населених переважно мусульманами, був підписаний президентом США Дональдом Трампом 28 січня.

Згодом Федеральний суд в Сіетлі (штат Вашингтон) призупинив дію указу Трампа по всій країні доти, доки не буде розглянуто позов, поданий в цей суд місцевою прокуратурою. У позовній заяві вимагається визнати основні положення указу неконституційними й скасувати його.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News