Інфозапит про суддю кваліфікували як злочин – адвокат

Четвер, 16 березня 2017, 14:18

Запит на доступ до публічної інформації в українській судовій інстанції можуть кваліфікувати як злочин.

Про це застерігає адвокат Роман Маселко.

На своїй сторінці в Facebook він розмістив відповідь голови Окружного адміністративного суду Києва кандидата у Верховний Суд Павла Вовка на запит ГО "Автомайдан" щодо підстав та обставин отримання службової квартири суддею Абловим.

"Ми фактично отримали погрози про притягнення нас до кримінальної відповідальності", – обурюється Маселко.

Так у відповіді судді зокрема сказано "… запитувана вами інформація є конфіденційною в розумінні вимог закону "Про інформацію" та Конституції України, а тому направлений запит може бути кваліфікований компетентними органами в якості вчинення дій, спрямованих на порушення недоторканності приватного життя особи".

Вовк також нагадує, що "відповідно до ч. 1 статті 182 ККУ, такі дії караються штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мініму­мів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або аре­штом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років".

 

Маселко в свою чергу зазначає: "Дозволю нагадати судді ч. 5 ст. 6 ЗУ "Про доступ до публічної інформації", відповідно до якої "Не може бути обмежено доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами, володіння, користування чи розпорядження державним, комунальним майном, у тому числі до копій відповідних документів, умови отримання цих коштів чи майна, прізвища, імена, по батькові фізичних осіб та найменування юридичних осіб, які отримали ці кошти або майно".

"А щодо погроз, то Павло Вовк таки не засвоїв урок Первушиної, у звязку з заявою якої у активіста Автомайдану було проведено обшук. Ну що ж, додаємо новий хештег #ВовкOff", – резюмує адвокат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування