Парубій ставить на голосування рішення "півкомітету" по аудитору НАБУ

Четвер, 16 березня 2017, 16:19

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій оголосив, що поставить о 17:30 у четвер питання щодо обрання аудитора НАБУ.

Про це він сказав після того, як дві фракції БПП та НФ попросили про перерву, а потім замінили це прохання виступом нардепа від БПП Івана Мельничука.

"До мене надійшов лист від БПП і НФ з вимогою на перерву, але готові замінити виступом", - сказав Парубій.

Мельничук у своєму виступі зажадав поставити на голосування рішення членів антикорупційного комітету від фракцій БПП, НФ та Відродження, яким рекомендується розглянути на посаду аудитора НАБУ двох кандидатів Роберт Сторча та Найджела Брауна. Останнього вважають людиною Порошенка та його оточення.

До трибуни Ради підтягнулися депутати від різних фракцій, зокрема від Радикальної партії, "Самопомочі" та нардепи від БПП, які заявляють про нелегітимність рішення комітету.

"Верховна Рада направила це питання в комітет, комітет прийняв рішення і зібрався. Якщо є вимога комітету, я це поставлю на голосування о 17:30", - сказав Парубій.

Після цього він оголосив перерву і закликав нардепів прийти до зали о 17.30.

Як повідомлялося, у четвер, 16 березня, частина членів комітету з питань протидії та запобігання корупції від БПП, НФ та Відродження рекомендували на розгляд парламенту дві кандидатури на посаду аудитора НАБУ, зокрема Найджела Брауна, якого вважають людиною президента та його оточення.

Кандидат в аудитори НАБУ Браун, призначення якого намагаються протиснути фракції "БПП" і "Народний фронт", вже критикує бюро.

За словами Соболєва, Браун колись обслуговував російських олігархів.

Тетяна Кусок, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...