США стежать за блокадою Донбасу та очікують на мирне врегулювання

П'ятниця, 17 березня 2017, 10:23

США уважно спостерігають за блокадою Донбасу та очікують на вирішення питання мирним шляхом.

Про це заявив в. о. офіційного представника Держдепартаменту США Марк Тонер, відповідаючи на запитання, як ставиться адміністрація США до блокади Донбасу та чи не порушує такий крок Мінські угоди.

"Ми уважно відстежуємо блокаду на сході України. Я просто хочу підкреслити важливість вирішення питання мирним шляхом та у спосіб, щоб була підтримана територіальна цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - сказав він.

"Що стосується Мінських угод, я думаю, що ситуація нестабільна, але це одна з тих, що може потенційно мати серйозні наслідки, і тому ми хочемо, щоб це було вирішено. Ми хочемо, щоб було мирно вирішено, і, як я сказав, таким чином, щоб була підтримана територіальна цілісність України", - додав він.

Нагадаємо, РНБО на засіданні 15 березня прийняла рішення про тимчасову заборону переміщення товарів через лінію розмежування в зоні АТО до повернення бойовиками під юрисдикцію України захоплених підприємств, вартість яких оцінюється в 2 млрд доларів.

Після засідання секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що на виконання рішення Ради нацбезпеки і оборони будуть перекриті всі автомобільні і залізничні шляхи, які ведуть до лінії розмежування в зоні АТО.

Європейьска правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування