Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В РФ підозрюваного у шахрайстві екс-керівника "Роскосмосу" знайшли мертвим у СІЗО

Субота, 18 березня 2017, 09:45

У Москві екс-виконавчий директор "Роскосмосу" Володимир Євдокимов знайдений мертвим у СІЗО №5.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на дані правоохоронців.

"Тіло Євдокимова було виявлено у камері. Причини його смерті встановлюються. Не виключено, що він наклав на себе руки", - наголошується у повідомленні.

Євдокимов утримувався під вартою за звинуваченням у шахрайстві.

Згодом Інтерфакс з посиланням на джерела у правоохоронних органах повідомив, що причина смерті має кримінальний характер.

"На тілі Євдокимова виявлено два колотих поранення в області грудей. Ймовірно вони призвели до смерті", - повідомило джерело.

У свою чергу представник столичного управління СК РФ Юлія Іванова підтвердила факт насильницької смерті в СІЗО чоловіка 1965 року народження, не назвавши його імені.

"За даним фактом розпочато дослідчу перевірку", - повідомила Іванова.

1 грудня Басманний суд Москви санкціонував взяття під варту виконавчого директора з контролю якості та надійності держкорпорації "Роскосмос" Володимира Євдокимова та колишнього гендиректора ЗАТ "Науково-технічний центр" Золіна до 30 січня 2017 року. Пізніше Мосміськсуд визнав арешт законним. У січні поточного року суд продовжив обвинуваченим раніше обрану міру запобіжного заходу.

Фігурантам пред'явлено звинувачення у шахрайстві в особливо великому розмірі (ч.4 ст.159 КК РФ). Свою провину вони не визнають.

Як повідомляли в СКР, разом з Євдокимовим, який на момент скоєння злочину був колишнім заступником директора департаменту ВАТ "Об'єднана авіабудівна корпорація", і А.Золіним у справі про розкрадання майна ВАТ "МіГ-Рост" (ліквідована у 2012 році "дочка" РСК  "МіГ") проходять: колишній гендиректор ВАТ "Вертолітна сервісна компанія" Яким Носков, колишній перший заступник гендиректора ВАТ Вертолітний сервісна компанія" Олексій Андрєєв, а також Олексій Озеров.

За даними слідства, фігуранти кримінальної справи, діючи в складі організованої групи, через низку підконтрольних їм комерційних організацій незаконно придбали права на державне майно ВАТ "Російська літакобудівна корпорація "МіГ" вартістю не менше 200 млн рублів.

В "Роскосмосі" заявляли, що не бачать зв'язку між слідчими діями щодо директора держкорпорації з контролю якості та надійності Євдокимова з його прямою штатною діяльністю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування