На Київщині затримали поліцейських, які торгували зброєю

Субота, 18 березня 2017, 11:54

У Київській області затримали групу, до складу якої входили троє працівників поліції Київщини, що збувала зброю на території регіону.

Про це повідомили у департаменті внутрішньої безпеки Нацполіції.

"Було встановлено, що на Київщині діє група, яка проводить незаконні операції зі зброєю, до яких причетні і поліцейські. Прокуратурою області було розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК. До складу групи входили троє працівників поліції Київської області. Сформував групу 26-річний сержант поліції, через якого безпосередньо проходив канал збуту зброї", - йдеться у повідомленні.

Серед його поплічників були начальник складу озброєння та інспектор дозвільної системи обласного главку поліції.

Задокументовано три факти збуту, які підтверджують злочинну діяльність змовників: продаж 2,8 тисяч набоїв калібру 7,62 мм, бойового пістолета калібру 9 мм та бойового пістолета іноземного походження.

Також зловмисники отримали аванс за короткоствольну нарізну зброю ПК "Вулкан". Сума прибутку з цихзлочинних операцій склала 28 тисяч гривень та 4,1 тисячі доларів. Набої зловмисники цупили з відомчого складу, зазначили у НП.

За місцем мешкання фігурантів групи проведено обшуки, виявлено і вилучено рушниці, пістолети, автомати, боєприпаси без дозвільних документів на них. Крім того, правоохоронці вилучили фальшиві посвідчення працівників ЗМІ, членів громадських формувань, на які оформлялась зброя.

 
 
 

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу учасникам злочинної групи та вживаються заходи для притягнення їх до кримінальної відповідальності.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...