Кабмін почав обирати свого аудитора для НАБУ

Неділя, 19 березня 2017, 12:41
Кабмін почав обирати свого аудитора для НАБУ

Кабінет міністрів розпочав відбір свого аудитора для НАБУ.

Про це повідомив прем'єр Володимир Гройсман на своїй сторінці в Facebook у суботу.

"Розпочали відбір аудитора для НАБУ від Кабміну. Олександр Саєнко (міністр Кабінету міністрів – ред) і Павло Петренко (міністр юстиції – ред) зустрілись із представниками громадськості щодо відкритого відбору представника від уряду до складу комісії, яка буде проводити незалежну оцінку роботи НАБУ", - написав Гройсман.

За його словами, дуже важливо, щоб цей відбір був максимально прозорим заради того, щоб обрати дійсно достойного і професійного кандидата із бездоганною репутацією і професійними навичками.

"Очікую на конструктивний діалог влади і громадськості та обрання по-справжньому відповідального представника", - додав прем'єр.

У свою чергу, Саєнко повідомив, що за дорученням Гройсмана спільно з Петренком зустрівся з представниками громадськості.

"За їх участі проведемо відкритий та прозорий відбір кандидата до складу комісії. Жодних сумнівів у рівні професійності та неупередженості членів цієї комісії не повинно бути!", - написав він.

Як відомо, відповідно до закону "Про Національне антикорупційне бюро України" президент, Верховна Рада та Кабінет міністрів щороку визначають по одному члену комісії з числа осіб, які мають значний досвід роботи в органах досудового розслідування, прокуратури, судах за кордоном чи міжнародних організаціях, володіють необхідними знаннями та навичками для проведення такої оцінки (аудиту), а також мають бездоганну ділову репутацію.

16 березня Верховна Рада не змогла внести до порядку денного питання щодо обрання аудитора НАБУ.

Раніше частина членів комітету з питань протидії та запобігання корупції від БПП, НФ та Відродження рекомендували на розгляд парламенту дві кандидатури на посаду аудитора НАБУ, зокрема Найджела Брауна, якого вважають людиною президента та його оточення.

Кандидат в аудитори НАБУ Браун, призначення якого намагаються протиснути фракції "БПП" і "Народний фронт", вже критикує бюро.

За словами Соболєва, Браун колись обслуговував російських олігархів.

Українська правда

Детальніше про ситуацію з аудитором для НАБУ читайте в матеріалі "Української правди" "Війна з(а) НАБУ, або Кишеньковий аудитор Банкової"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...