Обшуки у Кривому Розі пов’язані з підрядами на ремонт і будівництво

Четвер, 2 березня 2017, 12:03

Обшуки у міській раді Кривого Рогу та керівників низки місцевих підприємств проводяться у справі про використання державних коштів за договорами про виконання ремонтних та будівельних робіт.

Про це повідомив заступник прокурора Дніпропетровської області Роман Токар у коментарі каналу "112 Україна".

"Перевіряють законність використання бюджетних коштів, виділених міськрадою в 2016 році, більше ніж 200 мільйонів гривень – за договорами про виконання ремонтних та будівельних робіт", – сказав він.

"Було встановлено, що у переважній більшості стороною контрактів були одні й ті ж підприємства, і більша частина коштів була перерахована на користь фіктивних підприємств", – заявив Токар.

Прокурор уточнив, що саме ці обставини перевіряють шляхом слідчих дій 2 березня.

"Зараз слідчою групою проводиться ряд обшуків за місцем знаходження та місцем мешкання службових осіб, а також у міській раді", – підтвердив він.

"Перевіряється на причетність до скоєння кримінального правопорушення службові особи Криворізької міської ради. Так, це голова, його заступники, керівники департаментів та управлінь міськради – благоустрою, капітального будівництва, містобудування", – заявив Токар.

"Зараз не можна говорити, про те, що сума 200 мільйонів гривень украдена (з держбюджету – ред.). Це та сума, яка виділялася бюджетом через розпорядника Криворізької міської ради протягом 2016 року, проте значна частина цієї суми бела перерахована на фіктивні підприємства – і слідчим шляхом ці питання перевіряються", – уточнив він.

За словами Токаря, "ці кошти були перераховані на виконання будівельних робіт на об’єктах нерухомості в Кривому Розі впродовж 2016 року".

Даних про перешкоджання слідчим із боку мера Юрія Вілкула у прокуратури немає.

"Службові особи (міськради – ред.) перебувають на своїх робочих місцях, слідчі дії тривають", – сказав Токар близько 12:30.

"Частина тендерної документації уже вилучена, документи стосуються питань закупівель, актів виконаних робіт за бюджетними й тендерними процедурами. Думаю, пізніше буде відома більш повна картина", – повідомив він.

На запитання, чи спілкувалися вже з Вілкулом, Токар сказав: "Це буде проводитися слідчим шляхом".

Тривалість обшуків, за його словами, залежатиме від обсягу документів у кожному конкретному місці – на підприємствах і в службових кабінетах міськради.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування