Росія перекинула до Криму військову техніку – і почала навчання

Понеділок, 20 березня 2017, 08:31
Росія перекинула до Криму військову техніку – і почала навчання

Навчання за участю трьох з'єднань російських Повітрянодесантних військ, Чорноморського флоту й Повітряно-космічних сил почалися в анексованому Росією Криму на полігоні Опук.

Про це повідомив журналістам командуючий Повітрянодесантних військ генерал-полковник Андрій Сердюков, який дійснює загальне керівництво маневрами, передає ТАСС.

"У навчаннях задіяні військовослужбовці Новоросійської десантно-штурмової дивізії, Камишинської та Улан-Уденської окремих десантно-штурмових бригад. Крім наших військ, у маневрах братимуть участь частина сил і засобів ЧФ і 4-ї армії ВПС і ПВО Південного військового округу", – сказав він.

"Уперше в історії російської армії в рамках навчань ПДВ відразу три наші з'єднання було одночасно піднято за тривогою й частково перекинуто до Криму зі штатним озброєнням і технікою. Усього в маневрах на полігоні Опук беруть участь понад 2,5 тисяч десантників і близько 600 одиниць бойової техніки", – додав Сердюков.

Він додав, що ПДВ, ПКС і Чорноморський флот у рамках навчань у Криму відпрацюють дії проти терористів і регулярних військ умовного супротивника.

За словами Сердюкова, військовослужбовці відпрацюють дії "у складі угруповання військ швидкого реагування проти незаконних збройних формувань і регулярних військ умовного супротивника".

"У ході практичного розіграшу десантники відпрацюють різні способи ведення протидесантної оборони у взаємодії із силами Чорноморського флоту. Потім за підтримки літаків Повітряно-космічних сил вони завершать знищення супротивника в глибині території півострова, після чого перейдуть до оборони важливих рубежів і районів", – сказав командувач ПДВ.

Він пояснив, що актуальність навчань у такому форматі на незнайомому для ПДВ полігоні в Криму обумовлена "зростанням терористичної загрози, а також широким спектром застосування ПДВ як військ швидкого реагування для розв’язання кризових ситуацій у різних регіонах світу".

Військовослужбовці на навчаннях повинні відпрацювати взяття під контроль критично важливих об'єктів, висадку морського й тактичного десанту, а також стрільбу в наступі й обороні, сказав Сердюков.

Уночі 18 березня, близько 2:00, з Керченської поромної переправи рухався поїзд військової техніки. Відео в редакцію сайту Kerch.FM надіслав постійний читач.

На відео видно, як залізницею везуть бронетранспортери, вантажівки й десятки ящиків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:43
Чи може дзвінок чи відео з полону змінити статус зниклого безвісти – пояснює Координаційний штаб
13:38
Вночі основною ціллю росіян був Івано-Франківськ – ПС
13:25
фотоУ Києві прощаються з письменником і громадським діячем Дмитром Капрановим
13:19
Співвласник "Космолоту" заявляє, що українські чиновники вимагають в нього мільйони євро – FT
13:01
Проєкт української фотографки Юлії Кочетової переміг у World Press Photo 2024
12:59
Удар по аеродрому в Джанкої: ГУР повідомило про ураження 4 установок С-400 ворога
12:50
футболЛунін про серію пенальті проти "МанСіті": Ми готувалися до всіх можливих пенальтистів і вирішили ризикнути
12:47
Розвідка Британії: Чорноморський флот РФ суттєво знизив активність та ховається у Новоросійську
12:43
МВС: Жодного випадку контрабанди зброї з України не зафіксовано
12:39
оновлено В Україні вила тривога: у Дніпрі пролунали вибухи
Усі новини...