Адвокат подав клопотання про припинення кримінального переслідування Насірова

Вівторок, 21 березня 2017, 20:14

Адвокат відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова Віктор Петруненко 20 березня подав керівникові Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому та генпрокуророві Юрію Луценку клопотання про припинення кримінального переслідування свого підзахисного.

Про це він повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

"Я подав це клопотання керівникові САП Назару Холодницькому та на ім'я генерального прокурора України Юрія Луценка про припинення кримінального переслідування Романа Насірова у зв'язку з тим, що в його діях немає складу інкримінованого йому злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України", - сказав Петруненко.

Він переконаний, що відсутність складу злочину, інкримінованого Насірову, є підставою для припинення кримінального переслідування, оскільки діями голови ДФС не можна було завдати шкоди державним інтересам.

Адвокат також зазначив, що у клопотанні запропоновано провести додаткову або повторну судово-економічну експертизу, щоб довести відсутність шкоди, яку, на думку слідства, завдав своїми діями Насіров.

"Треба поставити одне питання: яке матеріальне вираження тієї неправомірної вигоди, яку нібито Насіров надав підприємствам, і за рахунок чого її надано?", - пояснив він.

За його словами, якщо прокуратура не зреагує на це клопотання, то буде підготовлено окреме клопотання щодо проведення такої експертизи.

Романа Насірова затримали 2 березня. На час розслідування його відсторонили з посади глави ДФС.

16 березня Насіров вийшов з-під варти під 100 млн гривень застави. Внесли заставу його дружина і, ймовірно, тесть.  17 березня він побував на допиті в НАБУ.

За даними САП, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Тим самим державі було завдано збитків на суму близько 2 млрд. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування