МЗС: Росія хоче зірвати "нормандську зустріч" в Парижі

Четвер, 23 березня 2017, 02:50
МЗС: Росія хоче зірвати нормандську зустріч в Парижі
EPA/UPG

Росія відмовляється від участі в запланованому засіданні "нормандської четвірки" в Парижі на рівні заступників міністрів, проте учасники формату мають намір все одно провести зустріч без неї.

Про це заявив в середу в Вашингтоні перший заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко, повідомляє "Укрінформ".

"Четвірка" не виходить - Росія не приїжджає. Це ті питання, які ми вирішуємо прямо зараз, як ми будемо говорити, якщо не буде участі однієї з чотирьох країн", - повідомив він.

Пристайко зазначив, що обговорив це у Вашингтоні з представниками іноземних відомств Франції та Німеччини.

Відповідаючи на питання, чи планується перенесення цієї зустрічі через відсутність Росії, представник МЗС України відповів: "Ні, я думаю, що ми її будемо проводити".

Пристайко підкреслив важливість проведення чергового засідання в Парижі.

"Але якщо Росія вважає, що їй нема чого сказати за столом "нормандської четвірки", лідери якої погодилися про проведення зустрічі, значить ми спеціально будемо проводити її, спеціально будемо говорити за відсутності (росіян - ред.) те, що ми можемо зробити", - сказав він.

Він також повідомив, що в Парижі технічно будуть присутні представники всіх чотирьох груп. Крім того, там запланована участь керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, який приїде для того, щоб зробити доповідь по нинішній ситуації.

Як відомо, зустріч "нормандської четвірки" в Парижі була запланована на 24 березня.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...