Слідство не думає, що вибухи під Балаклією – це спроба приховати розкрадання

Четвер, 23 березня 2017, 10:30

Слідство щодо вибухів і пожежі на складах з боєприпасами біля Балаклії не розглядає версію, що надзвичайну подію вчинили, аби приховати розкрадання на об'єкті.

Про це на брифінгу в четвер повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

На питання журналіста, чи розглядає слідство можливість того, що пожежу на складах було вчинено, щоб приховати факти розкрадання, Матіос спершу зауважив, що вже багато людей поставили йому це питання, а потім дав відповідь.

"Розкрадання, розтрата, інша форма умисного вилучення майна з цього арсеналу після посилення охорони, а це підрозділ у 1000 осіб, фактично майже не можливо", - підкреслив він.

"Підстав говорити, що це є намагання приховати якісь зловживання чи втрату майна, немає. Це заходить за межі будь-якої нормальної логіки. Хто б там що не вкрав, але поставити під загрозу життя більше 35 тисяч людей – це вершина… я навіть не знаю, як це можна кваліфікувати", - додав головний прокурор.

Як відомо, вночі 23 березня почалися вибухи на складах зберігання боєприпасів, розташованих неподалік від міста Балаклія Харківської області. Була оголошена евакуація жителів з 5-кілометрової зони.

Станом на ранок пожежу на складах не ліквідовано. Глава Міноборони Степан Полторак повідомив, що пожежа триває на третині арсеналу. Жертв немає.

Із зони, де продовжуються вибухи було евакуйовано 20 тисяч мирного населення (за даними ДСНС - 19 тисяч).

Полторак підтвердив, що за попередніми висновками причиною пожежі та вибухів на складах зброї була диверсія – вибух, який здійснила ДРГ близько 3-ї ранку.

Служба безпеки України відкрила щодо вибухів провадження за статтею "диверсія".

Євген Кізілов, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування