Рада дала 7 днів на внесення законопроектів про громадянство

Четвер, 23 березня 2017, 11:01

Верховна Рада має намір розглянути законопроект президента України про громадянство як невідкладний, тому скоротила строки внесення альтернативних законопроектів.

За відповідне рішення проголосував 241 народний депутат. Народні обранці довго не могли зрозуміти, за що їм пропонується проголосувати. Парубій пояснив, що йдеться не про голосування за президентський проект, а лише про те, щоб розглянути його якомога швидше, а для цього слід скоротити строки внесення альтернативних законопроектів.

"Було внесено президентський законопроект як невідкладений. Але комітет не може його розглянути, бо є 14 днів на подачу альтернативних законопроектів. Я пропоную скоротити удвічі строки внесення альтернативних законопроектів", - сказав Парубій.

 

Таким чином у суб’єктів законодавчої ініціативи є 7 днів, щоб зареєструвати в раді альтернативні законопроекти щодо громадянства. Наразі є як мінімум чотири законопроекти з цього питання.

Як відомо, Адміністрація президента розіслала темники депутатам БПП, які стосуються, зокрема, законопроекту президента про подвійне громадянство, діяльності російських банків в Україні та блокади Донбасу.

Відповідні документи опинилися у розпорядженні Української правди.

Зокрема, законопроект, яким Порошенко пропонує визначити добровільне набуття українцями громадянства іншої держави підставою для позбавлення їх громадянства України, пропонують трактувати як натяк олігарху Ігорю Коломойському.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування