КНДР планує випробування ядерної ракети - ЗМІ

П'ятниця, 24 березня 2017, 04:08

Північна Корея перебуває на фінальному етапі підготовки до чергового випробування ядерної зброї, яке може відбутися через кілька днів.

Про це повідомляє Fox News з посиланням на американських чиновників.

"Випробування можуть відбутися в кінці місяця", - сказав один з чиновників.

Чиновники Пентагону бачили докази того, що КНДР закінчила створення нових тунелів навколо полігону Пунгері, але їй  ще потрібно доставити до полігону обладнання для можливого запуску.

Як повідомлялося, 22 березня КНДР здійснила ракетний запуск, який виявився невдалим. Ракета була випущена з території в районі міста Вонсан на сході Північної Кореї близько сьомої ранку. Тип ракети встановити не вдалося.

Раніше, 6 березня Північна Корея провела запуск чотирьох ракет в напрямку Японського моря. За даними Токіо, як мінімум три з них потрапили в 200-мильну зону, що знаходиться під контролем Японії.

У Пхеньяні заявили, що провели ракетні випробування в якості "тренування" на випадок атаки з боку збройних сил США. Як повідомило північнокорейське інформаційне агентство ЦТАК, потенційною ціллю ракет були американські військові бази в Японії.

У минулому році КНДР здійснила вісім спроб тестового запуску балістичних ракет середньої дальності, з яких тільки один був успішним.

Восени 2016 року Рада безпеки ООН запровадила нові санкції проти Північної Кореї.

Міжнародна банківська система SWIFT припинила надавати фінансові послуги банкам Північної Кореї, які потрапили до списку санкцій ООН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування