Серед 30 компаній, що потрапили під нові санкції США, 8 російських

Субота, 25 березня 2017, 21:56

Адміністрація США ввела санкції щодо восьми російських підприємств і організацій, які порушили закон INKSNA, що забороняє поставки озброєнь, збройових технологій та товарів подвійного призначення до Ірану, Північної Кореї і Сирії.

Як повідомляє "Голос Америки", в новому списку санкцій виявилися "Рособоронэкспорт", 150-й авіаційний ремонтний завод, зовнішньоекономічне об`єднання "Авиаэкспорт", НВО "Базальт", виробнича корпорація "Конструкторське бюро машинобудування", Ульянівський інститут цивільної авіації ім. Б. П. Бугаєва, Уральський навчально-тренувальний центр цивільної авіації, а також Військово-повітряна академія імен М. Є. Жуковського і Ю. А. Гагаріна.

Крім російських компаній, до списку санкцій потрапили підприємства, організації та приватні особи з Китаю, Об'єднаних арабських еміратів, Північної Кореї, Сирії і Туреччини. Всього, як уточнюється в офіційному повідомленні Держдепартаменту США, жорсткі заходи введені проти 30 іноземних компаній.

Одинадцять з них викрито в "постачанні спеціальних матеріалів для програми Ірану з розробки і створення балістичних ракет", інші - в тому, що вони поставляли або отримували з Сирії, Ірану і КНДР матеріали і технології, які могли бути використані для створення зброї масового ураження і ракетної техніки.

Термін дії санкцій становить два роки. Державним організаціям і відомствам в США заборонено вступати в ділові відносини з цими організаціями, купувати у них товари або послуги, продавати оборонні технології, техніку подвійного призначення і надавати фінансову і технічну допомогу.

В офіційному повідомленні зовнішньополітичного відомства згадується, що санкційні заходи можуть бути скасовані рішенням держсекретаря США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

17:40
У березні Мінфін залучив до держбюджету 9 мільярдів доларів зовнішнього фінансування
17:30
Росіяни вивозять крадене українське збіжжя до Туреччини, Лівії та Ізраїлю – розслідування
17:29
НАБУ та САП завершили розслідування про заволодіння земель на Київщині: збитки - 1,8 мільярда
17:07
У ХІХ ст. лікар обгорнув книгу шкірою померлої пацієнтки. Нині Гарвард прибрав цю палітурку
17:06
ЗМІ: Польські асоціації підтвердили дивну поведінку польського чиновника на переговорах з Києвом
17:00
"Норнікель" втрачає клієнтів в ЄС: вони відмовляються від продукції з російських металів
16:47
Данілов, Литвиненко та інші перестановки, які готує Зеленський
16:46
"Укрнафта" отримала додатковий видобуток в майже 140 тонн нафти на добу
16:44
Українець, який вперше переміг на престижному ультрамарафоні в Канаді, розповів про дистанцію
16:26
"Укренерго": у трьох областях застосовані екстрені відключення
Усі новини...