Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Білоруські опозиціонери Некляєв у лікарні, а Статкевич зник

Неділя, 26 березня 2017, 00:09
Білоруські опозиціонери Некляєв у лікарні, а Статкевич зник

Жоден з представників Білоруського національного конгресу не зміг брати участь в акції на День Волі в Мінську: Володимир Некляєв був заарештований і пізніше госпіталізований, а місцезнаходження Миколи Статкевича залишається невідомим.

Про це повідомляє Белсат.

Володимир Некляєв напередодні акції перебував з візитом у Польщі, де брав участь в дискусії з приводу політичної атмосфери в Білорусі. Його зняли з поїзда за день до акції в Бресті, коли політик повертався на батьківщину.

Некляєв був затриманий, після чого опинився в лікарні: неврологічному відділенні лікарні швидкої допомоги. Незабаром з Бреста його перевели до Мінська. Точної інформації про причини затримання, а також здоров'я політика поки немає.

Доля Миколи Статкевича досі залишається таємницею. Перед акцією протягом декількох днів Статкевич не ночував вдома, щоб уникнути превентивного затримання, але подавав дружині "умовні сигнали" про те, що з ним все добре. Останній такий сигнал Марина Адамович отримала в четвер. Жінка збирається звертатися в усі силові структури з запитами про долю чоловіка.

Важливо відзначити, що телеканал СТВ раніше передав новину про затримання водія Статкевича, у якого нібито знайшли кілька десятків "коктейлів Молотова". Автори сюжету підводили до того, що чоловік готував їх для акції на День Волі.

Як повідомлялося, 25 березня в Білорусі планувалось проведення акцій до Дня Волі, який цьогоріч співпав з протестами, що тривають понад місяць через так званий "податок на дармоїдів". Спроба провести акцію в Мінську завершилась масовими затриманнями.

Як повідомляло видання Tut.by, за оцінками правозахисників, відомо приблизно про 630 затриманих під час акції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування