Парубій: РФ може використати навчання "Захід-2017" для агресії і диверсій

Вівторок, 28 березня 2017, 03:18
Парубій: РФ може використати навчання Захід-2017 для агресії і диверсій

Спільні російсько-білоруські навчання "Захід-2017", які пройдуть восени, можуть бути використані для прямої агресії або диверсійних дій проти України.

Про це під час VIII сесії Міжпарламентської асамблеї України, Польщі та Литви у Варшаві заявив голова Верховної Ради України Андрій Парубій, передає Укрінформ.

"Нинішні військові навчання "Захід-2017"викликають занепокоєння в Україні ... Не слід виключати найгіршого сценарію: використання навчань як мінімум для дискредитації Білорусі, а як максимум - здійснення прямої агресії або диверсійної підривної діяльності на території Білорусі проти нашої держави", - підкреслив Парубій.

Голова ВРУ зазначив, що в України довгий кордон з Білоруссю, і Київ не може розглядати свої відносини з Мінськом окремо від проблем російської агресії проти України.

"І дуже важливо, щоб наступ на Україну не почалося одночасно як на території РФ, так і території українсько-білоруського кордону", - підкреслив Парубій.

Також спікери парламентів України, Польщі та Литви розкритикували владу Білорусі за порушення прав людини, грубі переслідування активістів та порушення прав на мирні зібрання, що спостерігалося протягом останніх днів в РБ. На їхнє переконання, Захід повинен чітко висувати Мінську свої вимоги щодо поваги до  базових демократичних цінностей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування