У Затоку спрямували додаткові сили поліції

Вівторок, 28 березня 2017, 11:35

До курортного селища Затока на Одещині, де 28 березня має відбутися сесія селищної ради, направили додаткові сили поліції з обласного центру.

Про це повідомив "Радіо Свобода" позаштатний радник керівника управління Національної поліції в Одеській області Руслан Форостяк.

За його словами, вони будуть забезпечувати громадський порядок під час чергової сесії селищної ради о 14:00 у вівторок. Правоохоронці налаштовані не допустити порушення правопорядку, але не втручатимуться в роботу ради.

Форостяк заявив, що інформація у ЗМІ про "захоплення будівлі селищної ради в Затоці невідомими в камуфляжі" не відповідає дійсності, а йдеться про представників громадського об’єднання "Україна – це Ми".

"Встановлено їхні особи і транспортні засоби, на яких вони приїхали в Затоку. Співробітники поліції провели перевірку з тим, щоб переконатися, що в них немає зброї, вибухівки і небезпечних предметів, які можуть бути використані для провокацій", – сказав позаштатний радник начальника регіонального управління поліції.

За даними поліції, представники ГО "Україна – це Ми" діють в інтересах тимчасового виконувача обов’язків секретаря селищної ради Галини Барановської, яка 27 березня звернулася до керівництва ГО з відповідним листом.

"Присутність у Затоці активістів парамілітарного об’єднання є методом психологічного тиску на опонентів т.в.о секретаря селищної ради", – заявив Форостяк.

Як повідомляє кореспондент "Радіо Свобода", протистояння між двома секретарями Затоківської селищної ради в курортному містечку, розташованому за 60 кілометрів від Одеси, точиться близько півтора року.

У 2016 році посаду обійняла Наталя Вернигора. Її діяльність пов’язують із одеським адвокатом Олександром Погорілим, який представляє ділові інтереси бізнесмена з Естонії Марселя Віхманна.

У 2015 році естонський інвестор профінансував будівництво в Затоці морської набережної. В експлуатацію було введено понад кілометр інфраструктурного об’єкту з 12 запланованих.

У лютому 2017 року секретаря Затоківської селищної ради переобрали. Щоб уникнути провокацій, позачергова сесія відбулася не в Затоці, а в будівлі Одеської обласної ради.

Тимчасовим виконувачем обов’язків секретаря стала Галина Барановська. За неї проголосували місцеві депутати, які виступають проти ініціатив Віхманна.

Секретар селищної ради Затоки фактично виконує обов’язки мера курортного містечка після того, як в 2016 році проти голови Затоки порушили кримінальну справу. Василя Звягінцева звинувачують у земельних махінаціях. Провівши майже рік в слідчому ізоляторі, зараз Звягінцев перебуває під домашнім арештом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News