У Криму ФСБ прямо на вулиці схопила кримського татарина

Середа, 29 березня 2017, 12:15

В окупованому Росією Криму, біля Верховного суду в Симферополі, спецназівці ФСБ затримали кримського татарина Беляла Адилова.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Люди в масках завели його в мікроавтобус і відвезли в невідомому напрямку", - розповів кореспондент видання з місця подій.

За його словами, на прохання представитися один з затримувачів сказав "ФСБ" і вибив з рук присутнього очевидця телефон, на який той знімав те, що відбувається.

Зараз, за даними юристів, які здійснюють допомогу Адилову, він знаходиться в управлінні Слідчого комітету щодо Криму, йому пред'явлено звинувачення у застосуванні насильства відносно представника влади.

Повідомляється, що раніше слідчі викликали Адилова по телефону, але він відмовився прийти без офіційної повістки. Аналогічну вимогу висловив і адвокат Еміль Курбединов, якого викликали в слідчі органи без пояснення причин.

Адвокат Микола Полозов пояснив у Twitter, що у Верховному суді Криму в середу розглядається "справа заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза", якого затримали в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування