Держспецзв'язку: В реєстрі – 1 мільйон 349 тисяч е-декларацій

Середа, 29 березня 2017, 12:54

Державна служба спеціального зв'язку констатує подачу 1 мільйона 349 тисяч електронних декларацій.

Про це під час засіданні Кабінету міністрів 29 березня розповів голова Держспецзв'язку Леонід Євдоченко.

На його думку, "попри всі проблеми із запуском системи електронного декларування було побудовано і доведено надійність комплексної системи захисту інформації в реєстрах е-декларування.

"На кінець 2016 року в реєстрі було збережено близько 115 тисяч електронних документів", – відзвітував він.

"Другий етап передбачав більше 1,5 мільйона електронних декларацій. На сьогодні питання постає, чи готувався адміністратор до такого навантаження. Відповідь однозначна – так. Було збільшено швидкісні канали захищеної передачі даних до 2 гігабіт. Спільно з НАЗК було збільшено апаратну частину", – розповів Євдоченко.

"На сьогодні залишається проблемою, що в цьому апаратному обладнанні при передачі даних у сховище – дуже низька швидкість передачі – 29 мегабіт на секунду, що є неприпустимим для системи масового обслуговування, яким є на сьогодні державний реєстр", – зазначив він.

Євдоченко відзвітував, що на сьогодні, за таких умов до реєстру подано 1 мільйон 349 тисяч декларативних документів. Збережено майже 400 тисяч чернеток цих документів. Кількість записів – більше 250 мільйонів.

За його словами, проблема функціонування реєстру була зафіксована 26 березня.

"Під час зростання пікового навантаження на реєстр середня кількість одночасних сесій зросла до 2 тисяч запитів на секунду. У пікові моменти – до 50 тисяч на секунду", – зазначив Євдоченко.

"На сьогодні зберігається така тенденція: 27 березня було подано 38 тисяч декларацій, 28-го – 44 тисячі і сьогодні до 8 ранку – 35 тисяч декларантів. Залишається три дні. Ми вважаємо, що це буде пікове навантаження на систему", – зазначив голова Держспецзв'язку.

За словами Євдоченка, це є проблемою, оскільки за добу вони мають опрацювати 100 тисяч документів.

"Якщо технічними засобами це не вдасться вирішити це питання, пропонується організаційні. Є категорія осіб, які мають подавати електронні декларації до 1 травня. Якщо НАЗК проведе правильну роз'яснювальну роботу, ми зможемо зменшити навантаження на систему і забезпечити надійне функціонування реєстру", – вважає голова Держспецзв'язку.

Як відомо, сайт подачі електронних декларацій фактично не працює вже майже 5 днів. 

Представники чотирьох громадських організацій звернулися до уряду з проханням звільнення керівництва НАЗК через провал електронного декларування.

Під час засідання уряду 29 березня після виступу голови НАЗК Наталії Корчак прем'єр-міністр Володимир Гройсман розкритикував роботу Національного агентства з питань запобігання корупції і закликав її членів на чолі з головою подати у відставку.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News