Суд щодо "боргу Януковича": Мінфін пояснив, що відбулося

Четвер, 30 березня 2017, 10:45
Суд щодо боргу Януковича: Мінфін пояснив, що відбулося
strana.ua

Англійський суд дозволив Україні апеляцію в судовому розгляді щодо так званого російського боргу на 3 млрд доларів.

Про це йдеться у повідомленні Мінфіну.

Як наголошується, Англійський суд не підтримав позицію України щодо так званого російського боргу, але дозволив апеляцію.

"Суддя чітко охарактеризував акти економічної, політичної та військової агресії, вчинені Росією проти України, як такі, що "викликають глибоке занепокоєння".

Суддя також прямо визнав, що "… Україна може висувати сильний аргумент стосовно того, що економічний ефект військових дій з боку Росії у Криму та східній Україні полягає у тому, що можливість Держави виконувати свої зобов'язання за Облігаціями сильно обмежена", - йдеться у повідомленні.

"Суддя також відзначив, що суть цієї справи не є "чітким" та є "складним питанням". Не зважаючи на це, він дійшов висновку, що англійська правова доктрина, яка безпосередньо стосується компетенції англійських судів приймати рішення у сфері високої міжнародної політики, забороняє йому брати до уваги протиправні дії Росії та "примус" з її боку як частину заперечень України. Як визнав Суддя, якби не ця правова доктрина, позиція України "явно є сильною", - повідомляє прес-служба.

Як зазначається, суддя задовольнив прохання України про подання апеляції до Апеляційного суду та надав Україні загальний дозвіл на апеляційне оскарження з усіх питань.

"Суддя також задовольнив клопотання України про тимчасове зупинення виконання прийнятого рішення", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, в середу Високий суд Лондона схвалив прискорений розгляд позову РФ до України щодо євробондів на 3 млрд доларів.

При цьому в Мінфіні РФ заявили, що суд прийняв остаточне рішення про те, що Україна зобов'язана виплатити Росії номінальну вартість єврооблігацій в сумі 3 млрд доларів.

Міністр фінансів Олександр Данилюк коментуючи рішення суду заявив, що це лише перший етап та Україна має право на апеляцію.

Економічна правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування