Мін'юст готує зміни до закону, щоб замінити керівників НАЗК

Четвер, 30 березня 2017, 13:13
Мін'юст готує зміни до закону, щоб замінити керівників НАЗК
Facebook Корчак Наталія

Міністерство юстиції готує законопроект про діяльність Національного агентства з питань запобігання корупції, який дозволить переобрати керівників цього органу.

Про це інформує прес-служба відомства 30 березня.

"Міністерство юстиції за дорученням прем’єр-міністра, яке було дане в ході вчорашнього засідання уряду, почало розробку законопроекту, який забезпечить унормування роботи Національного агентства з питань запобігання корупції та дасть можливість провести конкурси на керівні посади цього органу", – сказано в повідомленні.

Пропозиції законодавчих змін представлять найближчим часом і обговорять із громадянським суспільством, зазначають у Мін'юсті.

"Розроблені зміни мають забезпечити повне перезавантаження НАЗК та якнайшвидше проведення конкурсного відбору керівництва агентства", – сподіваються у відомстві.

Мін'юст також наголошує, що, незважаючи на збої та проблеми з роботою реєстру, всі декларанти мають подати свої декларації відповідно до закону.

"Ми не маємо права допустити дискредитації системи електронного декларування та, відповідно, всієї антикорупційної політики держави", – заявляє відомство.

Як відомо, реєстр електронних декларацій кілька днів був фактично недоступний, тоді як друга хвиля заповнення електронних декларацій триває загалом до 1 квітня, а для тих, хто вносить відомості вперше, – до 1 травня.

29 березня на засіданні уряду керівник НАЗК Наталія Корчак запевняла, що її відомство не винне у збоях системи та огризалася на критику членів Кабінету міністрів. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликав її та все керівництво НАЗК подати у відставку.

Корчак заявила, що у відставку не піде. А уряд за законом не може звільнити керівництво НАЗК – це може відбутися, наприклад, за власним бажанням керівника НАЗК та його заступників, а також за рішенням суду.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування