Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ще один свідок не підтвердив провину Чийгоза

Четвер, 30 березня 2017, 16:19

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму під час 97-го засідання у "справі Ахтема Чийгоза" допитав свідка захисту Назима Меметова.

Про це повідомив у Facebook адвокат Микола Полозов.

За його словами, Меметов повідомив суду, що 26 лютого 2014 року приїхав на масовий захід біля Верховної Ради Криму, щоб "своєю присутністю висловити громадянську позицію". Там він побачив два мітинги - один проукраїнський, на підтримку територіальної цілісності України, другий проросійський, з сепаратистськими гаслами.

На запитання судді про дії на мітингу заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза свідок сказав, що бачив його кілька разів протягом дня – коли той давав інтерв'ю журналістам, потім стояв серед мітингувальників, розмовляв з Енвером Арпатли. Однак, за словами Меметова, він не бачив, щоб Чийгоз давав якісь команди і накази мітингувальникам або показував їм якісь жести.

"Свідок точно не знав, хто є організатором проукраїнського мітингу, проте після обрання нового складу Меджлісу в регіон свідка приїжджали Рефат Чубаров і Заур Смирнов. На зборах свідок дізнався, що обов'язки щодо зв'язків з регіональними меджлісами і організації масових заходів були покладені на заступника голови Меджлісу Заура Смирнова", - розповів Полозов.

Також, за його словами, Меметов повідомив на засіданні, що проросійські мітингувальники провокували проукраїнських "непристойними жестами і образами", в якийсь момент в бік проукраїнських мітингувальників полетіли пластикові пляшки.

За інформацією адвоката, на сусідній вулиці свідок побачив кілька автобусів з севастопольськими номерами. Вони стояли з відкритими дверима, в них валялися георгіївські стрічки, в одному з автобусів Меметов побачив коробку з прутами арматури.

Як повідомлялося, 28 березня на засіданні у "справі Чийгоза" виступив ще один свідок - Сейран Егамбердиев. Він також не підтвердив провини Чийгоза.

Ахтема Чийгоза затримали в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, зокрема, з партії "Русское единство".

"Справу Чийгоза" російський суд розглядає в рамках "справи 26 лютого" після того, як суд на закритому засіданні розділив цю справу на дві: окремо – щодо заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза, й окремо – щодо інших фігурантів процесу – Алі Асанова й Мустафи Дегерменджі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...