Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко розповів про "релігійний центр", де катували сотні людей

П'ятниця, 31 березня 2017, 14:11

Працівники Кримської прокуратури разом із СБУ на території Чернігівської області затримали близько 30 працівників так званого центру, що займався незаконним утриманням людей.

Про це сказав головний прокурор Юрій Луценко під час брифінгу у Києві. 

"29 листопада минулого року до нас надійшла заява від громадянина про вчинення стосовно нього кримінального правопорушення, які він описав. Про те, що невідомі люди приїхали до нього додому, силоміць захопили, завантажили в автомобіль, завезли на територію Козалецького району Чернігівської області, де із застосуванням фізичного насилля утримувалися він і близько 300 таких же осіб", - розповів він.

"Заклад, в якому утримували людей, а на вчорашній день ми встановили, що їх було близько 250… називався "Релігійна громада Української православної церкви Чернігівської епархії на честь ікони Божої матері Семистрільної". За такою "духовною" назвою скривався заклад, який не зареєстрований як медичний чи профілактичний", - додав він.

За його словами засновниками цієї організації є громадяни Дубовський та Моцак, які проживали на території Києва.

"Протягом довгого часу вони займалися тим, що по замовленню рідних за оплату вивозили туди членів сімей і далі шляхом примусу, фізичного насильства, примусу до праці, утриманні в незаконних приміщеннях, в тому числі карального типу, примушували цих людей відбувати певний термін. Серед них близько 30 людей, що страждали на наркотичну залежність. І саме позбавити від цієї залежності обіцяли організатори "центру", - розповів Луценко.

"Дуже багато випадків, коли людей, в тому числі іноземців, вивозили туди, лише з метою вирішення майнових справ, наприклад забрати дітей і вивезти в іншу країну. Якщо один із батьків не погоджувався – його вивозили. Якщо треба забрати квартиру тощо", - додав Луценко.

Він повідомив, що 30 березня спецпідрозділ "Альфа" затримав близько 30 працівників цього центру, 5 з яких підозрюються в фізичних побоях і катуваннях.

Українська правда       

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування