Нардепи готують заяву в ГПУ і НАБУ проти голови Солом'янського суду

Неділя, 5 березня 2017, 16:46
Нардепи готують заяву в ГПУ і НАБУ проти голови Солом'янського суду

Групою депутатів Верховної Ради буде ініційовано кримінальне розслідування відносно голови Солом'янського райсуду Києва Людмили Шереметьєвої за зрив роботи суду.

Про це повідомив у Facebook народний депутат Сергій Лещенко після того, як Солом'янський суд в неділю не зміг обрати запобіжний захід голові ДФС Роману Насірову.

"Відповідну заяву буде направлено в Генпрокуратуру і НАБУ, якщо до 19 години неділі вона не виконає свої прямі обов'язки - а саме організувати роботу суду по справі Насірова", - написав депутат.

За його інформацією, в суботу ввечері Солом'янський суд відвідав Ярослав Головачов, який очолює Апеляційний суд Києва.

"І саме це призвело до сьогоднішнього колапсу у справі Насірова: голова Солом'янської суду Шереметьєва сказала не виходити на роботу другому черговому судді, унеможлививши розгляд відводу судді у справі Насірова в терміни його перебування під вартою. Таким чином, було зроблено все, щоб до 23 години обрання запобіжного заходу Насірову так і не відбулося - і його відпустили з-під варти", - написав Лещенко.

На його переконання, Шереметьєва як глава суду відповідає за організацію його роботи, і вона зобов'язана дати можливість автоматизованій системі визначити другого чергового суддю на неділю і викликати його на роботу.

"Ми також вимагаємо відставки голови Апеляційного суду Києва Головачова, відомого своїми щільними контактами зі "смотрящим" по судах України Олександром Грановським. Саме ця зв'язка "Шереметьєва - Головачов - Грановський" є реалізатором схеми Банкової з порятунку Насірова від арешту", - стверджує депутат.

Як відомо, у суботу й неділю Солом'янський суд Києва не зміг обрати Насірову запобіжний захід. У суботу засідання було перенесено на неділю нібито у зв'язку зі станом здоров'я голови ДФС.

У неділю сторона захисту заявила відвід слідчого судді у справі, однак суд не зміг розглянути заяву про відвід, бо в суді у неділю немає чергового судді. Прес-секретар Солом'янського райсуду Яна Квітченко повідомила, що заяву буде розглянуто в понеділок.

В ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру. Він підозрюється у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".

За даними САП, дії Насірова завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень. Кабмін відсторонив Насірова від посади на час розслідування. САП планує просити суд про утримання Насірова під вартою й відсторонення його від посади голови Фіскальної служби.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування