Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські банки не поспішають визнавати "паспорти" з ОРДЛО

Вівторок, 7 березня 2017, 10:13

Російські банки не обслуговують людей із паспортами, виданими на контрольованих бойовиками частинах Донецької й Луганської областей України.

Жоден із топ-30 банків, опитаних РБК, прямо не повідомив, що готовий обслуговувати клієнтів із "паспортами ЛНР і ДНР" попри лютневий указ Володимира Путіна про визнання їх у Росії.

У більшості випадків у банках або не відповіли на офіційний запит видання, або узагальнено повідомили, що обслуговують лише громадян Росії.

Лише в декількох банках визнали офіційно, що в них діють обмеження при роботі з власниками документів т.зв. "Донецької народної республіки" і "Луганської народної республіки".

Так, співробітник call-центру Сбербанка РФ повідомив, що з паспортом "ДНР" або "ЛНР" неможливо навіть розмістити кошти на вклад.

"Паспорта громадян Донецької й Луганської республік не приймаються банком для здійснення банківських операцій, бо ДНР і ЛНР є самопроголошеними республіками й не визнані Росією й міжнародним співтовариством як окремі держави", – сказали в call-центрі.

Оскільки угод про порядок визнання офіційних документів, виданих у т.зв. "ЛНР" і "ДНР", немає, то Сбербанк не надає послуги людям із такими "паспортами", додали там.

Офіційний представник Сбербанку підтвердив це й пояснив, що "банку знадобився час для організації прийому в якості документа, що посвідчує особу, нових видів паспортів".

"Найближчими днями всі процеси для адаптації прийому нового виду документів будуть завершені, після чого Сбербанк буде готовий обслуговувати осіб, які звернулися з паспортами "ДНР" і "ЛНР", у всіх філіях банку", – пообіцяв представник прес-служби Сбербанку.

В Уральському банку реконструкції й розвитку послалися на відсутність уточнень у спеціальних нормативних актах.

Юристи зазначають, що банки нерідко просять потенційних клієнтів надати для відкриття рахунку додаткові документи, що підтверджують право перебування на території Росії, зокрема посвідку на проживання в Росії. Також вони можуть відмовляти в обслуговуванні, якщо неможливо перевірити справжність документів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...