Клімкін у Сенаті США закликав посилювати санкції щодо Росії

Середа, 8 березня 2017, 00:26

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін на слуханні в підкомітеті Сенату США у Вашингтоні заявив, що нині не може бути мови про послаблення санкцій щодо Росії, а може йтися тільки про їхнє посилення.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Із Росією не можна укладати ніяких нових угод, поки Москва не виконає своїх зобов’язань за мінськими домовленостями, сказав Клімкін, виступаючи на слуханні на тему "Політика і наміри Росії стосовно деяких європейських країн" у підкомітеті з закордонної допомоги і пов’язаних програм бюджетного комітету Сенату.

Міністр нагадав, що Кремль вдався до агресивної політики експансії і щодня веде гібридну війну проти мирних країн за допомогою таких інструментів, як пропагандистський телеканал RT.

Він також додав, що Україна зацікавлена у співпраці зі США.

Крім голови МЗС України, на слуханні виступають також посли низки країн Сходу Європи: Польщі, Грузії, країн Балтії.

Раніше у вівторок Павло Клімкін зустрівся у Вашингтоні з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном і обговорив можливі кроки для того, щоб "змінити ситуацію із невиконанням Росією Мінських домовленостей".

Крім того, у прес-службі МЗС України повідомили, що державний секретар США Рекс Тіллерсон наголосив, що санкції США проти РФ залишаться в силі до повного виконання Мінських домовленостей, припинення агресії та деокупації Донбасу і Криму.  

Нагадаємо, державний секретар США Рекс Тіллерсон запевнив міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, що ніяких "обмінів" України в контексті розв'язання інших питань не буде.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування