Клімкін розказав у Конгресі США, скільки російської зброї на Донбасі

Середа, 8 березня 2017, 01:55
Клімкін розказав у Конгресі США, скільки російської зброї на Донбасі

В Україні на окупованих територіях перебуває понад 100 російських танків, 800 БТРів, 1000 артилерійських систем, 200 систем залпового вогню.

Про це заявив голова МЗС України Павло Клімкін під час слухань у Конгресі США, передає Укрінформ.

Уся ця зброя, а ще понад 4000 солдат регулярних російських військ, зараз перебувають на територіях окупованого Криму та Донбасу, заявив голова МЗС України.

"Єдиним можливим шляхом взаємодії з Росією є взаємодія з позиції сили та міжнародної солідарності. Ніяких угод з Росією не повинно бути укладено, поки вона не виконає своїх зобов'язань. Я прошу цей підкомітет про рішучу підтримку у кількох напрямках. Оборонна зброя, яку надасть США, а також подальша військова та технічна підтримка, пошле правильний сигнал Кремлю", – зазначив Клімкін.

Міністр також закликав американських парламентарів продовжити тиск на Кремль та надати Україні оборонну зброю.

"Постачання оборонної зброї з боку Сполучених Штатів, а також продовження поставок військово-технічного обладнання стало би потужним сигналом для Кремля та значно посилило би можливості України обороняти свою територію від російської армії", - наголосив Клімкін.

Раніше у вівторок Павло Клімкін зустрівся у Вашингтоні з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном і обговорив можливі кроки для того, щоб "змінити ситуацію із невиконанням Росією Мінських домовленостей".

Крім того, у прес-службі МЗС України повідомили, що державний секретар США Рекс Тіллерсон наголосив, що санкції США проти РФ залишаться в силі до повного виконання Мінських домовленостей, припинення агресії та деокупації Донбасу і Криму.  

Нагадаємо, державний секретар США Рекс Тіллерсон запевнив міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, що ніяких "обмінів" України в контексті розв'язання інших питань не буде.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News