Клімкін попросив радника Трампа з безпеки про подальшу допомогу Україні

Середа, 8 березня 2017, 11:33

Міністр закордонних справ Павло Клімкін провів зустріч з радником президента США з питань національної безпеки Гербертом Раймондом МакМастером.

Як повідомляє в середу прес-служба МЗС, міністр подякував американській стороні за підтримку територіальної цілісності та суверенітету України у контексті боротьби проти агресії РФ, та закликав до подальшої військово-технічної допомоги Україні.

Клімкін висловив сподівання, що досвід, який генерал-лейтенант МакМастер здобув під час вивчення стратегії гібридної війни РФ в Україні на доручення командування Армії США, дає йому можливість повною мірою зрозуміти виклики, з якими стикається Україна.

Міністр також наголосив на необхідності подальшого поглиблення українсько-американського безпекового співробітництва у вимірах, які становлять спільний інтерес.

Співрозмовники також проговорили можливості розвитку домовленостей, досягнутих під час телефонної розмови президентів України Петра Порошенка та США Дональда Трампа 5 лютого, та з цією метою продовження діалогу з Адміністрацією США на усіх рівнях.

Як повідомлялося, у вівторок Павло Клімкін зустрівся у Вашингтоні з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном і обговорив можливі кроки для того, щоб "змінити ситуацію із невиконанням Росією Мінських домовленостей".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування