Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Е-декларації: Корчак заробила в НАЗК понад 1,3 мільйона

Субота, 1 квітня 2017, 13:52

Голова Нацагентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак заробила понад 1,3 млн гривень та  отримала понад 57 тис. гривень зарплати у Національній академії прокуратури України.

Відповідні відомості містяться у електронній декларації Корчак за 2016 рік, пише Інтерфакс-Україна.

Зокрема, заробітна плата за 2016 рік у НАЗК становила понад 1,325 млн грн, а у Нацакадемії прокуратури - 57 156 грн.

Також Корчак задекларувала готівкові кошти у сумі 12 тисяч доларів, квартиру площею 88,3 кв. м у Києві, та вказала право власності на половину квартири у Києві  площею 37,58 кв. м.

У декларації також вказано 3 машиномісця у Києві, транспортних засобів у власності Корчак або членів її родини (чоловік та двоє синів) не вказано. 

Як відомо, раніше представники чотирьох громадських організацій звернулися до уряду з проханням звільнення керівництва НАЗК через провал електронного декларування. Сайт НАЗК не працював кілька днів поспіль, депутати та чиновники скаржилися, що не можуть через це заповнити е-декларації.

29 березня прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав членів НАЗК подати у відставку, через неможливість забезпечити нормальну роботу сайту електронних декларацій, який фактично не працює майже 5 днів. 

Голова НАЗК Наталія Корчак заявила, що не збирається йти у відставку, розкритикувала роботу свого заступника Руслана Радецького та  звинуватила його у гальмуванні роботи НАЗК

1 квітня завершився другий етап е-декларування, який почався 1 січня 2017 року, під час якого декларації мали подати усі публічні службовці України - близько 700-800 тисяч службових і посадових осіб, які працюють в органах влади та місцевого самоврядування, у державних та комунальних установах, закладах і організаціях. 

У ході першого етапу (з 1 вересня) декларації подавали вищі посадові особи та службовці середнього рівня. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування