Гройсман: Росія нехтує словом, на Донбасі воює 4 тисячі бійців РФ

Четвер, 6 квітня 2017, 10:55

На Донбасі з українськими бійцями воює 40 тисяч бойовиків та близько 4 тисяч російських військовослужбовців.

Про це сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман на зустрічі з головами урядів країн Балтії, передають "Українські новини".

"Загальна чисельність незаконних збройних формувань до 40 тисяч бойовиків, це без урахування регулярних військ РФ, чисельність яких більше 4 тисяч", – заявив він.

Гройсман зазначив, що на озброєнні бойовиків 406 танків, 848 БТР, 208 реактивних систем залпового вогню, 732 артилерійські системи й 413 засобів протиповітряної оборони. При цьому тільки в березні поточного року з Росії сепаратистам доставили 12 РСЗВ, 94 одиниці автомобільної техніки й 96 цистерн із паливом.

Український прем'єр також повідомив про фіксацію переміщення з Росії на Донбас 30 залізничних платформ із військовою технікою, у тому числі й самохідних артилерійських установок.

"Росія нехтує всіма взятими на себе зобов'язаннями і не збирається виконувати їх. Лише за перші 5 днів квітня нами зафіксовано понад 250 випадків порушення тиші", – заявив також Гройсман.

За його словами, за "внаслідок обстрілів та атак ми маємо тільки за цей період 11 поранених", передає "Укрінформ".

Раніше президент Петро Порошенко заявляв, що вибори президента Росії, заплановані на 2018 рік, є додатковим аргументом для підвищеної боєготовності Збройних сил України.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування