Прихильники Навального втекли в Україну через заяву Роскомнадзору

П'ятниця, 16 червня 2017, 00:43

Двоє симпатиків ФБК Олексія Навального виїхали з РФ до Києва побоюючись переслідування правоохоронними органами, але поки не просили надати їм політичний притулок.

Про це вони розповіли російській службі Бі-бі-сі.

Йдеться про IT-консультанта Фонду боротьби з корупцією Владислава Здольнікова і політичного активіста Олександра Брусенцева.

У розмові з Російською службою Бі-бі-сі активісти уточнили, що залишили територію Росії і виїхали до Києва після того, як стало відомо про скаргу, яку Роскомнадзор направив в МВС. У ній відомство просило перевірити прихильників ФБК, заснованого опозиціонером Олексієм Навальним, оскільки вважає, що вони можуть бути причетні до організації помилкових блокувань інтернет-сайтів.

Про лист Роскомнадзора в МВС вранці 15 червня повідомила газета "Ведомости": скарга була направлена ​​після того, як минулого тижня кілька сайтів, не внесених до чорного списку відомства, виявилися заблоковані через уразливість в системі блокувань.

Серед заблокованих були інтернет-кінотеатр Ivi, панель управління хостингом в кабінеті користувачів хостинг-провайдера Selectel і сайт видання "Медуза". Також з цією вразливістю пов'язували масштабний збій в роботі онлайн-сервісів Сбєрбанку, що вплинув на користувачів ще кількох великих російських банків.

Дізнавшись про заяву МВС, прихильники ФБК вирішили на деякий час покинути Росію і в ніч на четвер перетнули кордон в пункті пропуску Троєбортне-Бачівськ

Вони підкреслили, однак, що з проханням про отримання політичного притулку до української влади вони поки звертатися не мають наміру.

"Ми нікому не віддавали наші паспорти, зовсім недавно дісталися до Києва і поки хочемо почекати деякий час, щоб подивитися, як буде розвиватися ситуація навколо скарги Роскомнадзора в МВС, - розповів Російській службі Бі-бі-сі Владислав Здольников. - Залежно від того , як будуть розвиватися події у цій справі, ми вже приймемо рішення: повертатися нам в Росію чи ні".

Раніше повідомлялося, що двоє російських опозиціонерів попросили політичного притулку на території України. Обох чоловіків пропустили через кордон за встановленим порядком і направили до Міграційної служби України.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...