Заступник глави Нацполіції у суді захищав підлеглих, підозрюваних у злочинах на Майдані

Субота, 30 вересня 2017, 01:25

Заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич прийшов до Печерського районного суду Києва захищати підозрюваних у вчиненні злочинів на Майдані співробітників поліції.

Про це повідомляє Громадське.

"Це гідні офіцери, які виконували після 2014 свої обов’язки. Їх визивали для надання свідчень у якості свідків, були обшуки у цих людей вдома, і вони продовжували нести службу. Три роки їх ніхто не чіпав", — заявив Фацевич.

За його словами, один з підозрюваних був старшим інспектором з особливих доручень відділу організації конвойної служби і охорони судів, другий – був начальником цього ж відділу.

"Одного з них звинувачують, що він організовував видачу спецзасобів, які закуповувалися у Росії. Але старший інспектор з особливих доручень не може відповідати за видачу спецзасобів", — додав Фацевич.

"Ці працівники мені дуже потрібні, вони спеціалісти і вони не порушували закон. Я читав клопотання. Якщо я керівник і я бачив би, що вони до чогось причетні, я б тут не стояв зараз. Я їх безпосередній керівник, я прийшов їх підтримати", — заявив він.

Як повідомляє Громадське, прокурори клопотали про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Ігору Бабічу, який наразі працює начальником департаменту превентивної діяльності Національної поліції, а у 2014 році був головним інспектором відділу організації служби конвойних підрозділів.

Його підозрюють у координації дій спецпідрозділів.

Другий підозрюваний — Анатолій Серединський. У 2014 році обіймав посаду начальника відділу служби управління організації конвойних підрозділів департаменту громадської безпеки МВС.

Його підозрюють у координації дій спецпідрозділів та їх заохоченні. Він нібито видав премій на загальну суму у понад 30 мільйонів гривень.

Також у цей день прокуратура клопотала про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Сергію Поготову, який у часи Майдану обіймав посаду заступника начальника департаменту громадської безпеки МВС.

Він на даний час не працює у правоохоронних органах.

За даними джерел Громадського, Поготова підозрюють у пособництві і перевищенні влади. Він нібито підготував рапорти про необхідність озброєння "беркутівців" та інших правоохоронців гранатами з Російської Федерації. 

Зазначимо, що суд відмовився розглядати запобіжний захід підозрюваним у справах Майдану.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування