Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Місія ОБСЄ підтвердила, що бойовики заблокували Моспине

Середа, 13 грудня 2017, 10:39

Спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ не впустили у підконтрольне бойовикам місто Моспине, розташоване неподалік від Донецька.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 11 грудня.  

Місія уточнювала повідомлення ЗМІ про те, що збройні формування заблокували доступ до підконтрольного "ДНР" м. Моспине (24 км на південний схід від Донецька).

"На південному в'їзді до Моспиного, на перетині вулиць Заоєва та Бірюзової, спостерігачі бачили 2 озброєних чоловіків, які охороняли в'їзд до міста; в одного з них на обличчі була вдягнена балаклава, а в області грудної клітки була нашивка у формі червоного хреста. Один із чоловіків підійшов до патруля СММ і сказав, щоб спостерігачі розверталися", – йдеться у звіті.

На запитання, чому, цей чоловік відмовився відповідати.

"На південно-східній околиці міста спостерігачі бачили 3 осіб в одязі військового типу біля загородження на дорозі. Один із цих чоловіків підійшов до членів патруля Місії і сказав, щоб вони розверталися, не надавши жодних пояснень", – додає СММ ОБСЄ.

У підконтрольному с. Бірюки (28 км на південний схід від Донецька), що поблизу Моспиного, 2 жінки віком 30-39 років повідомили команді спостерігачів, що вони жительки Моспиного, – і що коли вони виходили з Моспиного 11 грудня приблизно о 5 ранку, їх зупинили "військові".

"За словами жінок, "військові" перевірили їхні документи, що посвідчують особу, (і) проводять огляд будинків у місті. Жінки висловили занепокоєння, що їм не вдасться повернутися до міста, додали, що дітей відправили додому зі школи у Моспиному, оскільки більшість з вчителів не прийшли", – інформує місія.

"Також у Бірюках група з 4 чоловіків віком 20-29 років повідомила членам патруля місії, що всі дороги, що ведуть до Моспиного, були перекриті і нікому не дозволяється в’їжджати до міста чи виїжджати з нього", – додає СММ.

"За їхніми словами, проїзд громадського транспорту через місто заборонений, а "військові" перевіряють документи, що посвідчують особу, а також транспортні засоби. Вони додали, що чули про те, що в'їзд і виїзд були закриті, починаючи з 04:00 11 грудня, та будуть закриті до 04:00 12 грудня", – повідомляє місія.

 

Напередодні в медіа повідомлялося, що Моспине заблоковано бойовиками, по домівках ходять озброєні люди. Декому як привід називали перепис населення, декому – пошук зброї. Перевіряли телефони, проводили обшуки.

У ЗМІ та соцмережах припускали "зачистки" у місті чи облаву на "українських диверсантів".    

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Цієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: