Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

"Штурм" Жовтневого: Поліція вже відкрила 2 провадження

Неділя, 17 грудня 2017, 15:59

За фактом подій під Жовтневим палацом у Києві поліція розпочала два кримінальних провадження.

Про це в ефірі телеканалу "112.Україна" заявив речник Нацполіції України Ярослав Тракало.

За його словами, провадження відкрито за ст.15 ст. 341 КК - "замах на захоплення державних або громадських будівель", карається обмеженням волі до 5 років, та за ст.345 - "погроза працівнику правоохоронного органу", карається позбавленням волі до 12 років.

"Також вирішується питання про відкриття провадження за ст.343 КК - "перешкоджання діяльності правоохоронців".

Тракало додав, що наразі затриманих немає, є кілька постраждалих з боку силовиків. 

"Учасники акції застосували піротехніку, кидали петарди, намагаючись прорватися всередину палацу, вчинили штовханину з правоохоронцями, пошкодили двері будівлі. На даний момент є інформація про постраждалих з боку силовиків - зокрема, від отруєння невідомою речовиною", - заявив Тракало.

Інформація про постраждалих з боку мітингувальників по лінії 102 не надходила, додав він, правоохоронці документують усі дії учасників акції, по кожному факту буде дано правову оцінку.

"За нашою інформацією, всередині приміщення перебувають близько 800 глядачів, які прийшли на концерт, серед них є діти", - зазначив Тракало.

У коментарі УП Ярослав Тракало уточнив, що біля будівлі Жовтневого палацу перебувало близько 1000 правоохоронців та військовослужбовців Нацгвардіі, однак після того, як натовп, якийй намагався потрапити всередину, трохи розійшлася, їх стало менше.

"Наразі під будівлею - близько сотні протестувальників, кількість правоохоронців - достатня, щоб реагувати на ситуацію, правоохоронці супроводжують учасників акції, з початку "Маршу", - повідомив він.

Інформація про кількість постраждалих правоохоронців внаслідок сутички під Жовтневим уточнюється.

На своїй сторінці у facebook перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін заявив: " Дехто вже не знає, як до себе привернути увагу, тому готові на все, навіть наражаючи на небезпеку дітей.  Скоріше за все комусь вкрай потрібно місце для зимівлі".

У свою чергу лідер "РНС" Міхеіл Саакашвілі, який спершу був серед учасників акції під Жовтневим палацом, виступає на сцені біля Верховної Ради, повідомляє кореспондент УП з місця події. 

Він заявив, що його кредо - "мирні протести", що він не допустить, щоб було кровопролиття, що він - "проти провокацій та насилля".

"Щоб не сталося зі мною, не здавайтеся, не піддавайтеся на провокації. Наш шлях - шлях мирної боротьби", - заявив Саакашвілі.

Як відомо, лідер "Руху нових сил" Міхеіл Саакашвілі після участі у "Марші за імпічмент" та виступу на віче в центрі Києва заявив, що у Жовтневому палаці на вул. Інститутській буде облаштовано "координаційний штаб".

Після протистояння з силами Нацгвардії та правоохоронцями учасники акції прорвалися до холу Жовтневого палацу, але далі їх не пропустили нацгвардійці. У Жовтневому в цей час тривав концерт, на якому також присутні діти. 

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування