Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дисциплінарні проблеми судді Цокол Саакашвілі не стосуються – ВРП

Понеділок, 18 грудня 2017, 13:36

Вища рада правосуддя заявляє, що жодного зв'язку між дисциплінарною справою, яку можуть відкрити проти судді Лариси Цокол, і тим, що вона обирала запобіжний захід Міхеілу Саакашвілі, немає.

Про це повідомляє прес-служба ВРП у Facebook.

"До уваги ЗМІ: планова робота ВРП з розгляду дисциплінарних скарг стосовно судді Печерського районного суду міста Києва Цокол Л.І. не пов’язана зі справою М. Саакашвілі", - йдеться у заяві.

У раді кажуть, що на розгляді її першої дисциплінарної палати перебуває дві скарги на дії Цокол.

Перша надійшла 11 квітня 2017 року від громадянина Харченка М.Г. В ній суддю звинувачують у тому, що вона під час розгляду клопотання Генпрокуратури допустила низку порушень.

Другу скаргу 14 березня 2017 року подав громадянин Пікалов О.О. Він стверджує, що поведінка Цокол була неправомірною, коли вона розглядала справу за його скаргою на бездіяльність Печерського управління поліції Києва щодо невнесення до ЄРДР відомостей на підставі його заяви.

Зазначається, що 22 грудня 2017 року відбудеться засідання першої дисциплінарної палати ВРП з розгляду вказаних скарг.

Раніше повідомлялося, що у Вищій раді правосуддя розглянуть питання про відкриття дисциплінарної справи щодо судді Печерського райсуду Києва Лариси Цокол. Також у повідомленні згадувалося, що саме ця суддя відхилила клопотання прокурорів про домашній арешт для лідера "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі.

Але про те, що скарги стосуються справи Саакашвілі, не йшлося.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування