Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

5% бар'єр на виборах до Ради долають 7 партій – опитування

Четвер, 21 грудня 2017, 12:13

Якби парламентські вибори відбулися наступної неділі, до Верховної Ради пройшли б сім політичних сил, в тому числі партії Гриценка і Рабиновича.

Про це свідчать результати соцопитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг".

"Лідером електоральних симпатій серед політичних партій є партія "Батьківщина", за яку готові віддати свої голоси 16,8% тих, хто визначився і має намір взяти участь в голосуванні", - повідомляє сайт "Рейтингу".

14,5% виборців готові підтримати "БПП Солідарність", 9,4% – "Опозиційний блок", 8,9% – партію "За життя" Вадима Рабиновича, 7,7% – "Радикальну партію", 6,8% – Громадянську позицію Анатолія Гриценка, 6,5% – "Самопоміч", 5,6% – ВО "Свобода". 

 
Інфографіка "Рейтинга"

Рейтинг інших партій є нижчим за 3%.

Разом з тим, серед тих, хто має намір піти на вибори, 22,5% не проголосували б за БПП "Солідарність" ні за яких обставин.

"Опозиційний блок" не підтримали б 11,5%, "Радикальну партію" – 7,4%, "Батьківщину" – 6,2%, "Народний фронт" – 6,1%, ВО "Свобода" – 4%.

 
Інфографіка "Рейтинга"

Найбільшою підтримкою в центрі України користується ВО "Батьківщина", на заході –"Блок Петра Порошенка" Солідарність ", на сході – "За життя" і "Опозиційний блок".

Брати участь у виборах до Верховної Ради, якщо вони відбудуться найближчим часом, мають намір 40% опитаних, швидше за все будуть брати участь 26%, швидше за все не будуть брати участь 9%, і точно не будуть 19%. 

 
Інфографіка "Рейтинга"

Соцопитування проводилося 22-30 листопада 2017 року. Було опитано 2000 респондентів у віці від 18 років і старше шляхом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face).

Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення.

Помилка репрезентативності дослідження – не більше 2,2%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування