Гройсман доручив подбати про родини звільнених заручників

Середа, 27 грудня 2017, 12:10

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив уряду подбати про родини тих українців, яких звільняють з ув’язнення бойовики Донбасу.

"Нам потрібно подбати про визволених. Я сподіваюся на те, що сьогодні все пройде нормально, спокійно, (як) заплановано", – сказав він на засіданні Кабінету міністрів 27 грудня.  

"Вчора я розмовляв із президентом ще до зустрічі з родинами полонених. Ми домовилися про те, що ми все зробимо для того, щоб надати всю допомогу – починаючи від медичної і завершуючи соціальною підтримкою, фінансовою підтримкою родин, які багато років у цих складних умовах боролися з цією величезною несправедливістю", – зазначив Гройсман.

Прем’єр доручив міністру соціальної політики попрацювати через соціальні служби з кожною родиною, яка має заручника, щоб виявити "точково", які є проблеми і чим можна допомогти.

Гройсман попросив Мінсоц сформувати пропозиції спільно з Міноборони, Міністерством внутрішніх справ, Міністерством охорони здоров’я і Міністерством з тимчасово окупованих територій – щоб у січні вирішити всі питання таких родин.

"Я би вас просив по всіх полонених, які були звільнені, ще раз сконтактувати з родинами, з’ясувати, які є проблеми, і як держава може допомогти. У стислі терміни, щоб у січні ми повернулися до цієї тематики", – наголосив прем’єр.

Як відомо, 27 грудня очікується обмін заручників бойовиків та затриманих на Донбасі українською владою: українська сторона передасть 306 людей, бойовики – 74.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування