Майже половина українців назвала провальною боротьбу з корупцією

Четвер, 11 січня 2018, 16:53

Переважна більшість українців (80%) вважає боротьбу з корупцією в країні неуспішною, причому 46% - повністю провальною.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" ім.Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

Згідно з результатами дослідження, успішність в боротьбі з корупцією бачать 15% респондентів, причому тільки 2,5% оцінюють цю боротьбу як повністю успішну.

При цьому 43% опитаних соціологами українців не бачать ніякої інстанції, яка активно боролася б з корупцією в Україні. Решта населення активних борців з корупцією бачить в ЗМІ, журналістів (26%), Національне антикорупційне бюро (24%), антикорупційних громадських організаціях (21%), самому населенні (12%), країнах Заходу (11%).

Серед державних інститутів, призначених боротися з корупцією, краще за інших, на думку респондентів, виглядають тільки Спеціалізована антикорупційна прокуратура (10%) і Національне агентство запобігання корупції (9%).

Зовсім же не бачать як "борців з корупцією" такі державні інститути, як Генеральна прокуратура (5%), СБУ (6%), поліція (3%), суди (2%), президент (3%), уряд, міністерства (

2%), Верховна Рада (1%), влада на місцях (2%).

Крім цього, більше половини опитаних українців (54%) вважає, що в країні слід законодавчо дозволити для боротьби з корупцією серед посадовців використання методу провокації хабара, а не згодні з цим 26% респондентів.

Дослідження проводилося з 15 по 19 грудня 2017 року в усіх регіонах України за винятком Криму і окупованих територій Донецької і Луганської областей.

Опитано 2004 респонденти у віці від 18 років.

Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Фінансування опитування здійснювалося в рамках проекту МАТРА посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування