Нацгвардія буде охороняти церкви через релігійний скандал

П'ятниця, 12 січня 2018, 15:58
Нацгвардія буде охороняти церкви через релігійний скандал

У зв’язку з конфліктною ситуацією між релігійними конфесіями України Національна поліція спільно з гвардійцями перейшла на посилений режим чергування церковних об’єктів.

Про це повідомили у Військовій частині 3029 НГУ

"З 9-го січня, військовослужбовці 9-го полку оперативного призначення Національної гвардії України приступили до виконання службового завдання з охорони державного об’єкта і символу Запорізького козацтва – історико-культурного комплексу "Запорізька Січ"", - сказано у заяві.

 

Зазначається, що метою служби гвардійців є недопущення скоєння актів вандалізму, підпалу та інших протиправних дій.

Там додають, що військовослужбовці зроблять все можливе для захисту історичної пам'ятки від нападників.

 

Як відомо, блогер Юрій Гудименко, який закликав українців приносити іграшки під стіни храмів УПЦ Московського патріархату (МП) через те, що представники цієї церкви відмовились відспівувати дворічного загиблого хлопчика, якого було хрещено в церкві УПЦ Київського патріархату.

У Запоріжжі біля храму Петра і Февронії двоє невідомих у масках побили учасників акції  #принесиляльку, які принесли іграшки до будівлі церкви на пам'ять про загиблого дворічного хлопчика.

У Києві невідомий чоловік, який вийшов з Києво-Печерської лаври під час акції #принесиляльку, заважав журналісту знімати акцію, а священик відкинув одну з ляльок від входу.

Митрополит Запорізький і Мелітопольський УПЦ МП Лука повідомив, що священик, котрий відмовився відспівувати загиблого хлопчика, діяв згідно з церковним каноном. Представники УПЦ МП називають УПЦ КП "розкольниками", тому не визнають проведений тими обряд хрещення і долучення людини до церкви.

Пізніше  у місті Чорноморськ на Одещині вночі пограбували Свято-Покровський храм (Московського патріархату).

Наразі випадок з відомовою священника відспівати дитину займається СБУ.

Україська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування