Велика кількість кібершахраїв працює з "зони" – голова Кіберполіції

Понеділок, 15 січня 2018, 16:18

Більшість кіберзлочинців вчиняють злочини, перебуваючи в місцях позбавлення волі. 

Про це в інтерв’ю ЕП розповів голова Кіберполіції Сергій Демедюк.

"Це наше міжвідомче питання (Національної поліції і Державної кримінально-виконавчої служби – ЕП). Ми цим дуже занепокоєні. Ця проблема існує на рівні пенітенціарної служби. Через неї ця служба зазнала реформ. Сподіваємося, зміни дійсно будуть. Ми бачимо, що деякі пенетенціарні установи починають з нами співпрацювати", - розповів Демедюк.

За словами голови Кіберполіції, поки не буде поборена корупційна складова в цих установах, злочини там будуть чинитися й далі.

"Група шахраїв, яку ми затримували останньою, мала за добу понад мільйон гривень обороту. Якщо віддавати якусь частку державним службовцям, які за це відповідають, то це для них легкі гроші", - зазначив він.

За словами Демедюка, злочинці побудували на цьому цілу імперію шахрайства.

"У них навіть є свої "злодії в законі", які відповідають за цю лінію, які організовують ці схеми. Ми відстежуємо ці схеми спільно з карним розшуком і в 2018 році будемо проводити цільові тотальні операції щодо їхнього викоренення", - додав Демедюк.

Детальніше читайте в інтерв’ю: Голова Кіберполіції: "Ваш син у поліції" приносить шахраям на "зоні" мільйон гривень на добу

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування