Трамп склав список ЗМІ з "фейковими новинами"

Четвер, 18 січня 2018, 05:49

Президент США Дональд Трамп оголосив переможця в придуманому ним в листопаді 2017 року конкурсі на отримання "премії за фейкові новини".

Про це він написав у своєму мікроблозі в Twitter, пише DW.com.

"2017-й виявився роком постійної упередженості, необ'єктивного інформаційного порядку денного і навіть відверто фейкових новин. Дослідження продемонстрували, що понад 90 відсотків тієї уваги, яку приділяли президенту Трампу в ЗМІ, було негативним", - написав господар Білого дому.

У переліку - 11 тверджень провідних американських ЗМІ, після яких слідують спростування.

Рейтинг очолює газета The New York Times, чий колумніст, лауреат Нобелівської премії з економіки - Пол Кругман незабаром після обрання республіканця главою держави, написав, що "ринки ніколи не відновляться" через викликане цими подіями різке падіння.

На другому місці - телекомпанія ABC News - з матеріалом шановного в США журналіста Брайана Росса, який оприлюднив "невдалу", з точки зору Трампа, новину про його зв'язки з Росією.

Третій рядок займає компанія CNN. Так, вона "помилково" повідомила, що американський президент і його син Дональд Трамп-молодший в ході передвиборної компанії мали доступ до документів Національного комітету Демократичної партії, що потрапили в результаті діяльності хакерів у розпорядження WikiLeaks.

Крім того, в переліку значаться журнали Time і Newsweek, а також газета The Washington Post.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...